Pęczek szparagów
Kawałek boczku
100 g sera np parmezan
2 całe jajka i 3 żółtka
Pieprz , sól, czosnek ząbek
Makaron spaghetti lub dowolny
Wykonanie - szparagi umyj pokrój odcinając główki . Dolną część ugotuj w osolonej wodzie 2-3 min .
Odcedź szparagi i dodaj do nich około 100 ml wody w której się gotowały i zblęduj .
Boczek usmaż na suchej patelni .
Zdejmij boczek z patelni i na pozostałym tłuszczu usmaż główki szparagów.W misce wymieszaj 100 g sera z jajkami i żółtkami , dodaj pieprz , sól i czosnek.
Wystudzone i zblendowane szparagi dodaj do jajek z serem .
W międzyczasie ugotuj dowolny makaron . Usmażone główki szparagów ,boczek i makaron wymieszaj razem na patelni a następnie wlej sos szparagowo jajeczny i wymieszaj . Podsmażaj kilka minut na wolnym ogniu .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz