Ja postanowiłam mąkę z samopszy wykorzystać do zrobienia pierogów a że wyszły one na prawdę przepyszne to pomyślałam że podzielę się z wami moim przepisem ,a więc do zrobienia pierogów potrzebujemy -
- pół ko mięsa mielonego
- 1 cebulę
- przyprawy - pieprz , sól,pieprz ziołowy,majeranek,suszony lubczyk,kurkuma
- do ciasta mąka z samopszy, odrobina oleju, przegotowana woda
Najpierw z mąki z samopszy wody i oleju zagniatamy ciasto i wykrawamy krążki .Farsz - mięso przyprawiamy , cebulkę zeszklić na odrobinie oliwy dodać do mięsa wszystko razem dusimy dosłownie chwilkę czekając aż wszystkie soki nieco odparują . Nadziewamy pierogi , gotujemy w osolonej wodzie i gotowe , proste i szybkie prawda ? A jakie pyszne , ciasto z tej mąki jest bardzo kruche i delikatne ale jego smak bardzo pasuje do mięsa i te połączenie jest znakomite.
Myślę że mąkę z samopszy Bio Babalscy możemy wykorzystać do wszystkiego tak jak zwyczajną mąkę ale na pewno będzie znakomita do wypieku chleba oraz ciasta , próbowałam również zrobić z niej naleśniki wyszły również bardzo smaczne . Poniżej zdjęcie jak prezentują się pierożki :) smacznego :)
Więcej o produktach Bio Babalscy na - http://biobabalscy.pl/ oraz https://www.facebook.com/biobabalscy/ zapraszam .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz