środa, 14 października 2015

NAPÓJ BEFIT NATURAL Z KAWAŁKAMI ALOESU

Napój zawiera cząsteczki naturalnego aloesu, rośliny powszechnie znanej z właściwości prozdrowotnych. Aloe vera barbadensis (Aloes) jest wyjątkowo bogatym źródłem białek, występujących w postaci aminokwasów.

Skład: Woda, miąższ i żel z Aloesu (≥30%), cukier, syrop fruktozowy; substancja słodząca:  sukraloza;  regulatory kwasowości: kwas cytrynowy, mleczan wapnia, cytrynian sodu; środek zagęszczający: guma gellan; aromat winogronowy.
Napój zamknięty w plastikowej butelce , dosyć twardej co ułatwia nalewanie go. Napój zaskoczył mnie składem , który nie zawiera chemii ani ulepszaczy , nie zawiera zbyt wiele kalorii  dlatego z czystym sumieniem mogę polecić  go osobą dbającym o linię oraz dzieciom .
Smak jego jest słodki, winogronowy, a kawałeczki aloesu , które pływają w nim dodają dodatkowo przyjemnego smaku. Najlepiej smakuje lekko schłodzony  . Jest orzeźwiający i bardzo dobrze gasi pragnienie a przede wszystkim jest bardzo zdrowy . 
Aloes jest bardzo zdrową roślinką  ponieważ zawiera-
-W aloesie znajdziemy większość witamin, poza witaminą D. Roślina ta obfituje w antyoksydanty: witaminę A, C oraz E, witaminy z grupy B, kwas foliowy, a nawet witaminę B12, której brakuje w diecie wegetarian.
-Okazuje się, że lipazy i amylazy wchodzące w skład aloesu, pomagają w trawieniu rozkładając tłuszcze oraz cukry. Enzym – karobksypeptydaza inaktywuje w naszym organizmie bradykininę, dając efekt przeciwzapalny i przeciwbólowy (bradykinina powoduje w naszym organizmie rozszerzenie naczyń krwionośnych, co powoduje ból).

-Aloes jest świetnym źródłem składników mineralnych, zawiera między innymi sód, potas, wapń, magnez, mangan, miedź, cynk, chrom oraz żelazo. Wykazano, że picie miąższu aloesowego ma działanie anty – alergiczne. Aloes zapobiega tworzeniu się histaminy z aminokwasów, która jest uwalniana w wielu reakcjach alergicznych, powodując swędzenie i ból.
-Cukry pochodzą z warstwy pod skórką, wokół miąższu. Stanowią one 25% frakcji stałej i obejmują zarówno mono-, jak i polisacharydy. Zdecydowanie najważniejsze są długie łańcuchy polisacharydów, glukozy i mannozy, zawierające tzw. gluko-mannan. Po spożyciu aloesu, cukry te wiążą się z receptorami jelit i tworzą barierę, zapobiegając "zespołowi nieszczelnego jelita". w odróżnieniu od innych cukrów, które są trawione przed wchłanianiem, polisacharydy są wchłaniane kompletnie i pojawiają się we krwi bez zmian. Tutaj, działają jako modulatory immunologiczne - zdolne do wzmacniania i opóźniania reakcji naszego układu odpornościowego.I wiele innych.
Polecam te pyszności i uwaga to wciąga :). Wiecej o napojach BeFit  znajdziecie na - http://www.befitdrinks.pl/index.html zapraszam. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz